Generativ AI och lärande – möjligheter och utmaningar

Uppdragsutbildning

Behandling av naturliga språk

Maskininlärning

Samhället och AI

Samverkan mellan människor och AI

Tillämpningar av AI

Observera att den här kursen inte längre erbjuds. Här hittar du aktuella kurser inom AI för yrkesverksamma

Välkommen till LTU:s kurs Generativ AI och lärande – möjligheter och utmaningar. Denna kurs är skapad för dig som är aktiv inom utbildningssektorn och är redo att utforska hur du kan dra nytta av AI. Under 40 timmar kommer du att fördjupa dig i den senaste utvecklingen inom AI och hur den förändrar läraryrket.

Kursens huvudfokus är att ge dig insikter i generativa AI-system, inklusive verktyg som ChatGPT, och hur dessa kan användas för att underlätta i lärandet. Vi kommer att titta på hur AI kan skapa anpassade och engagerande inlärningsupplevelser för elever, samtidigt som det frigör tid och resurser för lärare att fokusera på det som verkligen är viktigt.

I denna kurs kommer vi att diskutera de spännande möjligheter som tillgängliggörandet av AI och språkmodeller har inneburit för utbildningssektorn, men också vilka utmaningar detta kommer med. Du kommer att inte bara att lära dig hur ChatGPT fungerar, utan också hur du kan använda denna typ av AI-verktyg på ett säkert och ansvarsfullt sätt, för att få ut så mycket som möjligt av dem.

Anmäl dig till kursen och få en värdefull inblick i hur AI delvis kan omforma läraryrket och skapa nya förutsättningar för utbildning i framtiden. Med kursledaren, Professor Peter Parnes, ledande expert inom AI och lärande, kommer du att ha möjlighet att lära dig från en av de bästa inom området och utrusta dig med kunskapen och färdigheterna för att vara en föregångare inom utbildning.

Kursupplägg:

Självstudier (36 timmar): Du kommer att ha tillgång till korta videoföreläsningar och individuella uppgifter som låter dig praktiskt tillämpa dina kunskaper.

Online-träffar (6 timmar): Interaktiva sessioner där du kan diskutera, dela erfarenheter och få vägledning från Peter Parnes och andra kursdeltagare.

Gå med i oss och ta klivet in i framtidens lärande med AI och innovation i fokus. Anmälan är öppen!