Industriell automation

MOOC

Robotik

Börja din resa mot innovation med denna kurs: Den här kursen ger en omfattande översikt över industriell automation, där grundläggande komponenter (sensorer, ställdon, reläer), styrlogik, tillståndsmaskiner och programmeringstekniker täcks för att designa, implementera och underhålla effektiva automatiserade system.

Målgrupp: Tekniker, Ingenjörer, FoU- och produktionschefer, Tekniska chefer, Alla som drivs av en passion för att öka effektiviteten och främja innovation inom robotteknik.

Förkunskaper: Gymnasieutbildning, Grundläggande matematik

Vad du kommer att lära dig:

Deltagarna kommer att lära sig om de viktigaste komponenterna i industriell automation, inklusive sensorer, ställdon och reläer, och förstå kärnprinciperna och tillämpningarna av industriell automation.
Designavsnittet kommer att gå igenom hur man designar automationskretsar, utforska latch-principen och H-bryggkretsar, och ge praktisk erfarenhet av att skapa funktionella automatiserade system.
Avsnittet om tillståndsmaskiner kommer att introducera konceptet med tillståndsmaskiner och deras användning i att styra automationssekvenser.
Lär dig om Programmable Logic Controllers (PLC) och deras funktioner, med en diskussion om deras struktur, huvudsakliga funktionsblock samt specifikationer för Siemens PLC och industriella nätverk.
Vad du kan förvänta dig:

Förstå funktionaliteten hos grundläggande element i automatiserade system och de grundläggande principerna för deras drift.
Analysera ett verkligt problem ur ett industriellt automationsperspektiv, förstå vad som är effektivt och vad som inte är det, och bedöma baserat på ingenjörs- och kostnadsorienterat tänkande.
Identifiera och välja lämplig sensor- och ställdonsutrustning för att syntetisera och integrera industriella automationstillämpningar.
Integrera och syntetisera en klassisk reläbaserad industriell automation.
Integrera, syntetisera och programmera en PLC-baserad industriell automation.
Vad är slutmålet för kursen:

Beskriva och förstå applikationskrav.
Välja lämpliga sensorer.
Välja lämpliga metoder för ställdon.
Utveckla styrlogik.
Implementera och integrera automationssystem på ett effektivt sätt.
Hur kursen kommer att genomföras:

Detta är en självstudiekurs på engelska.
Cirka 15 timmars utbildning inklusive föreläsningar, självstudier och frågor.
Deltagarna får ett certifikat efter avslutad kurs (ett minimalt quiz).

Startdatum: 30 september 2024