Samverkan mellan människa och AI fokus för konferens

Välkommen till den internationella hybrid-konferensen EJEA om framtidskunskap och kompetens för AI-driven innovation i Europa och Japan.

När: 5-7 november 2024
Var: Online eller på Campus Valla, Linköpings universitet
Språk: Engelska
Program och registrering: https://liu.se/en/research/ejea-conference-2024

– Parallellt med den tekniska AI-utvecklingen behövs mer kunskap om hjärnans, känslolivets, den etiska och pedagogiska utvecklingen. Den är som är nyfiken på denna flora av framtida utmaningar bör komma till EJEA-konferensen, säger Anders Törnvall, styrelseledamot i EJEA: European Japan Experts Association.

EJEA-konferensen 2024 riktar sig till enskilda experter och medborgare, beslutsfattare och opinionsbildare från närstående organisationer, företag, universitet, forskningsinstitut samt offentlig förvaltning och regeringar från Japan och Europa.

Megatrender 2030 inom artificiell intelligens

Konferensen har fokus på komplexa samhällsomvandlingar på medellång och lång sikt i Japan och Europa. Syftet är att ta fram rättvis och pålitlig artificiell intelligens, AI, för att hantera integration, samarbete, deltagande och konkurrens i samhället, ekonomin och forskningen. Årets EJEA-konferens kommer vägledas av temat megatrender för 2030. Trenderna handlar om tekniska framsteg, framför allt AI, men också applikationsområden som ekonomi, hälsa, jordbruk, utbildning, samhälle, kultur och arbete med hjälp av AI.

Speciellt kommer konferensen fokusera på hur samverkan mellan mänsklig intelligens och artificiell intelligens formas, förstås och utvecklas. Målet är att diskussionerna tar form i mer intensiv forskning, utbildning och samarbete.

Läs mer om konferensen i intervju med Anders Törnvall, på liu.se: Samverkan mellan människa och AI fokus för konferens

 

Logga för Linköpings universitet